Aslında bu soruya verilebilecek net bir cevap yoktur. Çünkü terapi insanın ruhsal yapısıyla ilgili bir süreçtir. Yaşanılan sorunun literatürdeki ismi aynı bile olsa sorunun yaşanma biçimi şiddeti ve kişi üzerindeki etkisi kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bu nedenle terapinin işleyişi ve süreci de her danışan için farklı olmaktadır. Her danışanla, her yaş grubuna ve ya her olaya göre de terapi ekolleri değişebilir. Bu yüzden öncelikle TmsClinic olarak bizlere başvurup bir ön görüşme yapabilirsiniz.
PSikoterapi, insan psikolojisinin bireysel, kişiye özgü ve oluşundan ötürü kişiden kişiye göre değişen BIRsüreçtir. Aynı psikolojik sıkıntı ile başvuran iki farklı birey tamamen aynı terapi protokollerinin uygulanması durumunda dahi aynı sürede sonuç almayabilir. Bireyin kişilik yapısı, geçmiş yaşam deneyimleri, problemin niteliği, kişinin o güne kadarki başa çıkma becerileri, kalıplaşmış inanışları gibi faktörler psikoterapi sürecini etkilemektedir. Bununla beraber kişinin iyileşmeye ya da değişime olan inancı ve motivasyonu, psikoterapist ile danışan arasında kurulan güven ilişkisi, psikoterapinin düzenli devamlılığı gibi faktörler de psikoterapinin sürecinin ne kadar sürebileceğine etki etmektedir.
Kisiye ve kisinin sorununa bagli olarak degisir. Burada asil amac kisinin kendini iyi hissetmesini ve kendindeki degisimleri farkettiginde seans sonlandırılir.