Psikoloğa gitmek için sebepler

7485 Gösterim

Psikologa gitmek için belirtiler nelerdir? Psikolog işe yarıyor mu? Psikoloğa gidip düzelen var mı?

Yorum Yap
  • P.İ.
    Psikolog İrem Akdağ

    Psikoloğa gitmek için özellikle bir sorununuzun olmasına gerek yoktur. Kişi kendi iç dünyasını tanımak için bile gidebilir.

    Kimi zamanlarda kendimizi çıkmazda bulduğumuz, sorunlarımızı çözemediğimiz durumlar olabilir. Sorunlar olmasa da memnuniyet duygumuzda eksiklik, sebepsiz yere sinirlilik hissedebiliriz. Veya sadece bazı konularda farklı bir bakış açısıyla olaylara bakmasını istediğimiz bir kişiye ihtiyaç duyabiliriz. Psikoloğun amacı; terapiyle birlikte, ruhsal ve psikolojik açıdan sizi rahatlatıp, farkındalık değerinizi arttırıp toplumsal hayattan zevk alabilen bir birey olmanıza yardımcı olmaktır. Psikolog kendi psikoterapi yöntemiyle görüşme yaptığında sorunlarınızın temelini anlamak ve hakkınızda bilgiler edinmek için size sorular sorması çok doğal ve normaldir. Bu sizin terapi süreciniz içinde yararlı bir kısımdır .Bu aşamada psikologların bir sihirli değneği olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Bu bir süreçtir ve psikologlar bu sürecin karşılıklı olarak en verimli şekilde geçmesini istemektedir.

  • P.N.
    Psikolog Necla Eda GÜZELCE

    Depresyon, anksiyete, huzursuzluk, evlilik yaşamından ya da iş yaşamından zevk alamama gibi durumların her biri psikologla çalışmanın yararlı olduğu durumlardır. Zor bir dönem geçiren ve aynı zamanda da, geçmişin yükleri ruhen ve bedenen hala hissedenler, yaşamının belli bir döneminde ihmal ya da istismara /travmaya maruz kalmış olan kişiler psikolog yardımı almalıdırlar.

  • P.B.
    PSİKOLOG BERAT HAZAR
    Psikoloğa başvurmak için çoğu zaman bir sebebe gerek yoktur. Aslında her insan bir psikolojik destek almalıdır çünkü günün şartlarında psikolojisi etkilenmemiş herhangi bir insan yok denecek kadar azdır. Durum sadece bir anksiyete, depresyon, OKB gibi sorunlara dönüşünce başvurmak işi zorlaştıracaktır. Her zaman bir psikoloğunuz olsun ciddi bir durum olmasa bile ara ara uğrayın psikolog sizi artık tanıyacağından bir sorun belirtisi olduğunda derhal müdahale edecektir.
  • P.D.
    Psikolojik Danışman Elif COŞKUN
    Kimi zamanlarda kendimizi çıkmazda bulduğumuz, sorunlarımızı çözemediğimiz durumlar olabilir. Sorunlar olmasa da memnuniyet duygumuzda eksiklik, sebepsiz yere sinirlilik hissedebiliriz. Veya sadece bazı konularda farklı bir bakış açısıyla olaylara bakmasını istediğimiz bir kişiye ihtiyaç duyabiliriz. .... Uzun süreli bir depresyon durumu mevcutsa .... Aşırı alınganlık ve özgüven eksikliği yaşanıyorsa .... Kalabalık ortamlarda dahi yalnızlık hissi oluşuyorsa .... Kadın-erkek ilişkilerinde çözülemeyen problemler varsa ... Sürekli can sıkıntısı ve bunalma duygusu hissediliyorsa ... Aşırı dikkat dağınıklığı varsa .... Ciddi bir sınav maratonunda olup yeterli konsantrasyon sağlanamıyorsa .... Evlilik öncesinde veya evliliği bitiremeye dönük durumlarda kafa karışıklığı yaşanıyorsa .... Herhangi bir aktiviteye bağımlılık derecesinde ilgi gösteriliyorsa ... Sürekli korku, kaygı veya telaş hissediliyorsa bir psikoloğa giderek yardım almak gerekmektedir.
  • E.Ç.
    Emine Çalışkan
    Merhabalar. Sürekli hayattan bıkkın, modu düşük ve yaşamdan zevk almayan biriyim. Hayallerim var ama hayatımda değişen bisey yok. Çok yorgunum. Hicbir şey beni mutlu etmiyor. Kendimi iyi hissettiğim kimse yok. Kararsizim. Karar verdiğimde arkasında duramıyorum. Yine aynı şeyleri yaşıyorum. Bu durum da sürekli beni hayal kırıklığına sevk ediyor. Utangaç ve ozguvensiz biriyim. Sürekli onay alma ihtiyacı hissediyorum . Toplum içinde düşüncelerimi açmaya cekiniyorum. Insan ilişkilerinde pasif ve beceriksizim. Hayır diyemiyorum. Ve hep yalnız kalmamak için yanlış ilişkiler yaşayıp sonra yeniden yalnızlığı tercih ediyorum. Oysa yaşım 23 . Hayatın en güzel gecmesi ve sıkıntısız hayattan zevk alinmasi gereken dönemdeyim. Ama bunların hiç birini yasayamiyorum. Psikologa gitmeli miyim ? Kendi başıma halledemeyecek kadar yardim alma derecesinde miyim bilmiyorum.
X
Yeni Soru Sor